Simkaart in Zuid-Afrika verkrijgen

In Zuid-Afrika is het mogelijk om een toeristen simkaart te krijgen of kopen. Met deze simkaart kan je vervolgens internetten met je eigen telefoon.

Verkrijgen van een simkaart

Op de meeste internationale luchthavens is het mogelijk om een simkaart te krijgen. Wij verkregen een simkaart op de luchthaven van Johannesburg, na het ophalen van de koffers. Wij vonden een kraampje waar simkaarten werden uitgedeeld van Virgin Mobile, een prepaid kaartje. Bij de meeste tankstations en supermarkten was het mogelijk om het prepaid op te waarderen.

Echter bleek al snel dat Virgin Mobile niet de mobiele provider is met groot bereik in Zuid-Afrika. De grootste provider van Zuid-Afrika is Vodacom (in Nederland bekend als Vodafone) en deze provider heeft dan ook het grootste bereik. Wil je gewoon kunnen internetten in bijvoorbeeld het Kruger Park? Zorg dan dat je een simkaart van Vodacom neemt.

Whatsappen met je Nederlandse nummer

Zodra je de Zuid-Afrikaanse simkaart in je telefoon stopt, ben je niet meer telefonisch bereikbaar op je Nederlandse nummer. Ook Whatsapp zal detecteren dat je een nieuw nummer hebt. Echter vraagt Whatsapp je vervolgens of je gebruik wilt blijven maken van je oude nummer of dat je met je Zuid-Afrikaanse nummer wilt appen. Kies hierbij dat je wilt appen met je eigen nummer en je kan in Zuid-Afrika met je Nederlandse nummer blijven Whatsappen.